Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
CITROEN C5Ár: 699.000 Ft -
MERCEDES-BENZ EÁr: 4.990.000 Ft -
RENAULT KANGOOÁr: 399.000 Ft -
OPEL AGILAÁr: 749.000 Ft -
NISSAN MICRAÁr: 519.000 Ft -
PEUGEOT 207Ár: 1.850.000 Ft -
MINI COOPERÁr: 1.549.000 Ft -
MERCEDES-BENZ EÁr: 1.270.000 Ft -
OPEL ASTRAÁr: 699.000 Ft -
VOLKSWAGEN SHARANÁr: 2.990.000 Ft -
OPEL ASTRAÁr: 799.000 Ft -
FORD FIESTAÁr: 249.000 Ft