Babos zöldségleves májgaluskával
|
Elkészítés:Az elõzõ este beáztatott szárazbabot másfél liter vízben tegyük fel fõni, majd sóval, borssal, babérlevéllel fûszerezzük, és fõzzük félpuhára. Adjuk hozzá a kockákra vágott répákat meg a zellert, és fõzzük majdnem készre. Tegyük bele a kisebb rózsákra szedett karfiolt, a felaprított petrezselymet, az apróra kockákra vágott paprikát és a paradicsomot. Míg a leves újból felforr, készítsük el a májgaluskát. A megdarált csirkemájat tegyük keverõedénybe a beáztatott, kinyomkodott zsemlékkel, a forró olajban megpirított hagymával, és a zúzott fokhagymával együtt. Üssük bele a tojásokat is, és szórjuk meg sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Ezután jól dolgozzuk össze, és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Amikor elkészült, pár percig hagyjuk állni, majd kiskanállal szaggassuk az ismét felforrt levesbe. Lassú tûzön fõzzük puhára a zöldségekkel és a karfiollal együtt, majd forrón kínáljuk. Hozzávalók:- 25 dkg száraz tarkabab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
MAZDA 323Ár: 669.000 Ft -
VOLVO V70Ár: 899.000 Ft -
AUDI A4Ár: 769.000 Ft -
FORD FOCUSÁr: 2.899.999 Ft -
MAZDA 6Ár: 4.299.999 Ft -
OPEL CORSAÁr: 519.000 Ft -
BMW 318Ár: 1.799.990 Ft -
OPEL ZAFIRAÁr: 999.000 Ft -
BMW X5Ár: 3.050.000 Ft -
NISSAN MICRAÁr: 749.000 Ft -
VOLKSWAGEN CADDYÁr: 1.479.000 Ft -
PEUGEOT 206Ár: 899.000 Ft