Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
|
Elkészítés:A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel. Hozzávalók:- 60 dkg burgonya
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
LANCIA DELTAÁr: 2.600.000 Ft -
OPEL CORSAÁr: 519.000 Ft -
VOLVO V70Ár: 899.000 Ft -
FORD FOCUSÁr: 2.799.000 Ft -
OPEL ASTRAÁr: 829.000 Ft -
PEUGEOT 206Ár: 599.000 Ft -
FIAT PUNTOÁr: 699.000 Ft -
AUDI A2Ár: 1.290.000 Ft -
PEUGEOT 207Ár: 1.850.000 Ft -
PEUGEOT 206Ár: 899.000 Ft -
OPEL ASTRAÁr: 829.000 Ft -
RENAULT SCENICÁr: 518.000 Ft